Oorspronkelijk
Confronterend
Verbindend
Profielschets
Ervaren professional in veranderingsmanagement. Vanuit zijn sociologische achtergrond betrekt hij graag de maatschappelijke context bij vraagstukken, heeft oog voor de systemen waarin mensen moeten functioneren en weet met psychologisch inzicht tot individuen door te dringen.
Als hij ergens voor staat, laat hij zich niet makkelijk van de afgesproken doelen afleiden. Weet met scherp inzicht en vertrouwde intuïtie door te dringen tot de ziel van mensen en de organisatie. 
Is creatief en doortastend in het in beweging krijgen van mensen en systemen. 


Opleidingsachtergrond
  • Rijks Universiteit Utrecht: Doctoraal Sociale en Culturele Wetenschappen. Specialisatie: Sociologie en Sociale Psychologie
  • Nederlands Gestalt Instituut: 3 jarige opleiding Gestalt Psychologie
  • Facilitator Foundation for Natural Leadership
  • Geaccrediteerd voor Insights Discovery, Deeper Insights en Team Effectiveness
  • De beste leerschool: reizen door 65 landen in Europa, Noord en Zuid Amerika, Afrika en Azië!

Doelen en Drijfveren

Ben Tomesen:
“Eruit halen wat er in zit!: Dat drijft me in het werken met mensen in organisaties. Mijn opgave is om persoonlijke identiteiten van mensen en de identiteit van de organisatie te laten “matchen” en beiden tot ontwikkeling te laten komen.

Vijfentwintig jaar ervaring in het werken met politieke besturen hebben me geleerd de belangen van verschillende partijen snel in te kunnen schatten en tegenover elkaar af te wegen. Vanuit die verschillen in belangen ontstaan a priori wrijvingen, belangentegenstellingen, grensincidenten en conflicten. Ik houd van de energie die daaruit ontstaat en slaag er meestal in deze om te zetten in productieve energie.

Door mijn actieve ervaring met muziek en theater heb ik geleerd hoe wezenlijk een goede performance is. Dat geldt voor commerciële bedrijven, voor het maatschappelijke ondernemerschap bij de overheid of voor een adequate managementstijl”

I
nspiratie, elan, enthousiasme en passie zijn bronnen in organisaties die ik graag aanboor. 
Mijn werkstijl is samenvattend te typeren als: Oorspronkelijk,Confronterend en Verbindend