Bergbeklimmer

Doelgerichtheid & planning

Bergbeklimmer

Veranderen zonder doel , daar zit ik als bergbeklimmer niet op te wachten. Ik stel duidelijke doelen en de reis is slechts een middel om die ene top of unieke plek te bereiken. Waarom tijd verliezen als het doel zo duidelijk is. Hoe kom ik zo snel mogelijk waar ik zijn wil? Door te lange besluitvorming met allerlei mensen komen we maar niet toe aan actie. Ik wil naar die top toe en mensen die daar niet willen komen hoeven van mij niet mee. Het is mooi, dat anderen ideeën hebben over de toekomst of waar het heen moet. Maar als bergbeklimmer ben ik niet geïnteresseerd in medereizigers die er niet ook vol voor gaan. 

“Eerst denken, dan handelen” is iets belangrijker dan de bergbeklimmer wil toegeven. Om doelen te bereiken is goede planning vaak een voorwaarde. Daarnaast: Jij hebt wel een duidelijk beeld van je doel voor ogen, maar is dat ook een lonkend perspectief voor de andere reizigers? Wij leren bergbeklimmers zich te binden aan planners en dromers, om ook samen die top te bereiken.

bergbeklimmer (3)
reisgenoten

Reiziger of toerist?

Welke type reiziger ben je?

Avonturier

Als avonturier sta ik te popelen om steeds nieuwe bestemmingen op te zoeken. Ik kan 'out-of-the-box’ denken en houd van de ongebaande paden.

Groepsreiziger

Ik vind het fijn om te reizen met mensen waarmee ik m’n ervaringen kan delen.Ik ben ook echt geïnteresseerd in de beleving van mijn reisgenoten.

Cultuur reiziger

Oppervlakkige bezoekjes zijn niet zo aan mij besteed. Als ik ergens heen ga, wil ik me er eerst goed in verdiepen.